?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Det är sedan tidigare känt att ett drygt hundratal personer rest från Sverige till Mellanöstern för att strida med IS, den sunniextremistiska gruppen var skräckvälde råder främst i Syrien och Irak.

Siffran har skrivits upp av Säkerhetspolisen som i sin senaste uppskattning uppger att 130 personer rest från Sverige för att ansluta sig till gruppen. Men nu uppger Buzzfeed att det också finns en direkt motsatt strömning. Reportern Mike Giglio uppger att han fått kontakt med en IS-medlem som med Turkiet som bas skickar jihadister till Europa. Ett land som nämns i artikeln är Sverige.

Enligt medlemmen ska krigarna fullfölja IS hot om attacker i väst.

Därför bäddas IS-krigare in i den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern, sätts på skepp och anländer till länderna under täckmantel av att vara flyktingar.

Buzzfeed har tidigare rapporterat om liknande tillvägagångssätt, men då från fristående flyktingsmugglare, som hävdar att de hjälpt IS i flera månader.

– Jag skickar några krigare som vill besöka sina familjer. Andra åker bara till Europa för att vara redo, sa en smugglare till Buzzfeed då.

Två medlemmar i den amerikanska senaten bekräftar uppgifterna för Buzzfeed.

Expressen har ställt frågan till svenska Säkerhetspolisen.

– Vi känner till att det finns personer med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar i landet, säger Fredrik Milder på Säpos presstjänst.

Läs mer
__________________________

Краткий перевод

Все больше и больше доказательств, что террористы оккупируют Швецию да и всю Европу. По-видимому, заложенная бомба начала уже тикать.

Profile

river, iset, ekaterinburg
e_traveller
e_traveller

Latest Month

June 2019
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Tags

Powered by LiveJournal.com
Designed by Tiffany Chow